Waarom ingevroren?

Invriezen is de meest natuurlijke manier om verse producten te bewaren met volledig behoud van alle smaak en vitamines. Gelijk na het bereiden worden de gerechten ingevroren. Hierdoor zijn de meeste maaltijden 4 tot 6 maanden in de vriezer houdbaar zonder aan kwaliteit in te boeten. Op het etiquette van KidsEten staan de ingrediënten vermeld, de belangrijkste allergieën, de kookdatum en de maximale houdbaarheid. In het bezorgtasje wordt de beste bereidingswijze verteld. Als je twijfelt of een gerecht geschikt is voor een specifiek dieet van jouw kind, neem dan contact op (info@kidseten.nl).

Door de gerechten in te vriezen blijft de kwaliteit constant en het gemak optimaal.


Wie kopen Kids Eten?

-Gezinnen die hun kinderen gezond eten willen geven.

-Drukke gezinnen die niet elke avond tijd hebben vers te koken.

-Gezinnen die even geen inspiratie hebben wat te koken.

-Sportende gezinnen die energie op peil houden met een krachtige hap.

-Gezellige gezinnen die zonder kookstress aan tafel willen zitten.

-Jonge gezinnen die niet apart voor een baby of het oudere kind kunnen koken.

-Grote gezinnen waar elk kind een andere behoefte of smaak heeft.

-Gezinnen waar de ouders een avondje weggaan en de oppas niet hoeft te koken.

-Grappige gezinnen die blij worden van kippies op een stokkie.

Kortom, bijna elk gezin op zijn eigen tijd, naar eigen behoefte en smaak!


Waarom niet in een potje?

Om eten lang in een glazen potje houdbaar te maken moet het onder hoge temperatuur worden verhit. Natuurlijke suikers in het eten karemaliseren dan en geven het eten een kunstmatige smaak en oranje-achtige kleur. Vitamines verminderen bij hogere temperaturen.

Waarom niet helemaal biologisch?

Voor het eten van de kinderen is het van belang dat de ingredienten vers zijn, geen toegevoegde conserveringsmiddelen bevat en afgestemd is op de voedingsbehoefte. KidsEten gebruikt vaste leveranciers die een constante kwaliteit garanderen. Alle ingrediënten worden met zorg gewassen, gesneden en gekookt. Het vlees in KidsEten is van biologische veehouders (via www.koopbiovlees.nu). De groente wordt door Exotenhof in Den Haag elke dag met zorg uitgezocht.


Waarom is KidsEten tot 10 jaar?

In de voedingsleer wordt een onderscheid gemaakt tussen kinderen in de groei en kinderen in de puberteit. Door de wisselende hormoonhuishouding, andere fysieke activiteiten en afnemende lichaamsgroei is de energie huishouding van oudere kinderen anders en daarmee ook de voedingsbehoefte. De grens hiervan ligt rond de 10 jaar.

De maaltijden kunnen natuurlijk prima door iedereen -oudere broers en zussen, ouders, opa en oma- worden gegeten, maar mogelijk is het portie dan te klein, en de verhouding groenten, eiwitten en koolhydraten anders dan men gewend is. Een gezin van vier personen bestelt dan bijvoorbeeld 5 porties.


Hoe werkt het bezorgen nu precies?

Om het gemak van lekker en gezond eten voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken wordt KidsEten thuisbezorgd (alleen in Den Haag). Op de afgesproken dag komt Kids Eten de bestelling thuis brengen. Zorg wel dat er dan iemand thuis bent, anders rijden we voor niets en gaan de maaltijden verloren.

Ben je voor het eerst klant en wil je KidsEten proberen, dan is het fijn als je bij het bezorgen contant betaald. Kom je vaker terug dan kun je via maandrekeningen betalen (overmaken bank).

Ik woon niet in Den Haag, kan ik dan Kids Eten bestellen?

Helaas, nog niet. KidsEten is op dit moment exclusief in Den Haag en (nog) niet in andere steden. Omdat KidsEten thuis wordt bezorgd en de maaltijden zijn ingevroren kan ik op dit moment nog niet buiten Den Haag leveren. Maar, werk je in Den Haag, dan kan KidsEten daar wel afleveren. Let wel op dat de maaltijden dan langzaam ontdooien en opnieuw invriezen niet gewenst is. Ik heb speciale diepvriestassen die het ontdooien zeer vertragen. In overleg kunnen we een oplossing bedenken.

Heb je een vraag? stel hem hier?

vraag en antwoord