Bij elke bestelling vind je in de tas een briefje met de bereidingswijze.  En op de gerechten zelf staan de ingrediënten vermeld en allergie informatie (gluten, noten en melk/eiwit).  Omdat briefjes af en toe kwijtraken,  heb ik de bereiding van alle gerechten op een rijtje gezet.

Klik hierboven in het submenu de juiste categorie.


Achtergrond over leeftijden en hoeveelheden

KidsEten maakt onderscheid tussen kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen voor smaak, energiebehoefte en hoeveelheid. Op de home page zal ik geregeld stukjes schrijven over deze ontwikkelingen en hoe eten hieraan kan bijdragen.

Voor de kleintjes, van 0 tot 3 jaar is er Volle Buikjes. Het leren eten, kennismaken met smaken en textuur, het snelle groeien en vele leren vereisen voedzame maaltijden, met makkelijke smaken en goede textuur.

De fruitcompote kan bij babies vanaf het eerste begin, zes maanden. De groente purees (alles zonder vlees of vis) kunnen ook vanaf 6 maanden. De textuur van de puree is glad. De purees met vlees of vis zijn voor babies richting de negen maanden. De gerechten waarin rijst en pasta niet meer gepureerd zijn kunnen vanaf 12 maanden. Deze leeftijden zijn richtlijnen. Kijk zelf altijd goed naar je eigen kind en hoe het reageert op eten om in te schatten of het al toe is aan een bepaald gerecht.

De hoeveelheid bij Volle Buikjes is afgestemd op wat babies zeker nodig hebben en de gemiddelde honger van een baby. De fruitcompote en groente purees zijn 125 ml/150 gr groot, de andere Volle Buikjes 250 ml/ 200 gr.


Krachtige Happen is er voor de kinderen van 4 tot 10 jaar. Het hoofd maakt in deze leeftijd overuren en nieuwe sporten komen in het leven van deze kids. Elke dag een drukke agenda. De maaltijden zijn groter dan bij Volle Buikjes en bieden nog meer energie, die ook een tijdje blijft.

De sauzen van de krachtige happen zijn verpakt in 250 ml/150 gr bakjes. Hierbij moeten de koolhydraten (pasta, rijst, couscous) nog worden toegevoegd. De andere gerechten zijn verpakt in 500 ml / ca 250 gr  bakken.


Elke maand is er een nieuwe Smikkelen en Smullen. Dit zijn gerechten die favoriet zijn in mijn keuken en iedereen mee kan eten. Ideaal als je even geen stress of drukke agenda hebt, en toch met het hele gezin relaxed wilt eten. De gerechten zijn verpakt in 500 ml / ca 250 gr bakken.


volle buikjes        |      krachtige happen    |       smikkelen en smullen